Еликсири за по-бърз растеж на косата

10.01.2014 - 22:24

Грижата за косата е изключително важна за нас жените. За да  внесете неповторима красота и блясък на косата си трябва да я обгрижвате непрекъснато. Грижата за косата не бива да се свързва непременно със скъпа козметика и луксозни фризьорски салони. Сами си направете салон за красота. И ако питате как, то отговора е посочен по-долу:

Можете да си правите често маски за коса у дома с подръчни материали. Прилагайте натурални маски за бързо растяща, блестяща коса, която ще ви прави щастлива, както и за справяне с пърхота.  Еликсирите, които сме посочили ще помогнат за бързия растеж на косата ви. Можете да направите първата крачка към по-различния летен имидж.

Ето една маска за бърз растеж, блясък и здрава коса:

Необходими продукти:
* 1/2 ч.л. сусамено масло  
* 1/2 ч.л. масло от сладък бадем
* 1/2 ч.л. касторово масло
* 2 ампули витамин Е
* 2 ампули бепантен

Приготовление: Смесете всички продукти в стъклен или порцеланов съд. Ако имате дълга коса трябва да удвоите количеството на продуктите.

Начин на ползване:  Нанесете сместа в корените на косата, втрийте с масажиращи движения. Не натискайте прекалено. Увийте с топла хавлия.  След около час- два измийте косата с шампоан.  Нанасяте маската 2 – 3 пъти в седмица ако имате сериозен косопад. При не много сериозен косопад, прилагайте маската един път на седмица.   

Не мийте косата си с гореща вода.  Горещата вода е една от причините косата да се дехидратира и да загуби блясъка си.

Само пробвайки можете да определите кой шампоан и кой балсам действат добре на косата ви.  Ако след употребата на даден шампоан и балсам косата ви се сресва безпроблемно, оформя се твърде лесно и има блясък, значи сте направили точен избор. 

За да имате здрава и красива коса трябва да я миете максимум веднъж на ден и минимум веднъж на седмица, с хладка вода и подходящ за косата ви шампоан.

 

Сподели