Ученици от Каолиново дариха 718 лв. на „Българската Коледа“

19.12.2019 - 12:28

В СУ “Георги Стойков Раковски“ – Каолиново за 16-та поредна година с участието на всички ученици се проведе коледен благотворителен базар. Гости на учениците бяха Зия Насуф – председател на Общински съвет на община Каолиново, служители от общинската администрация,  Районно полицейско управление – Каолиново, Дирекция „Социално подпомагане“, Бюро по труда, Народно читалище „Просвета“, членове на клуба на пенсионерите и много родители.

На всички участници в благотворителният базар ученици и родители подготвиха и нагостиха с вкусни кулинарни изкушения и изненади. На импровизираните щандове цареше оживление и предколедно настроение. Събраната сума от 718 лева СУ „Георги Стойков Раковски“ – Каолиново дари за кампания „Българската Коледа“. За поредна година учениците от Лудогорието показаха, че състраданието и съпричастността са живи и днес и ще ги има и утре.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Децата, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“, се определят съвместно от Експертния съвет към „Българската Коледа“, както и от съорганизаторите на благотворителната инициатива."

 

Салим  САЛИХ

Сподели