Затворени пътища заради навявания

06.02.2020 - 08:58

Пътищата в цяла Разградска област са затворени за движение за всички видове превозни средства. Ограничението е в сила от 22,13 ч. снощи. "Въпреки това постоянно имаме обаждания за закъсали автомобили", съобщиха от Областното пътно управление. Видимостта в региона е до 50 метра и затруднява снегопочистващите екипи. "Призоваваме никой да не тръгва на път в днешния ден", допълниха от службата.

В Шуменска област до 8 ч. тази сутрин е затворен за всички видове превозни средства пътят за Силистра от разклона за Силистра до границата със Силистренска област. Също за всички превозни средства е затворен пътят от пътния възел Белокопитово до Разград. От Белокопитово до Търговище нямат право да се движат камионите с тегло над 12 тона. Над 10 обаждания за закъсали автомобили са получени тази нощ в Областното пътно управление в Шумен. изтеглени са аварирали край Върбяне, сега се работи в района на Хитрино. В региона тази нощ и сутринта са пуснати 65 машини.

В Търговищка област забрана за движение на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона има по пътищата Шумен – Търговище – Омуртаг и Котел – Омуртаг. Останалите отсечки са заснежени, обработени и опесъчени. Работят 58 машини. Снежната покривка е между 10 и 30 см. Видимостта е добра. В областта духа слаб до умерен вятър, само в района на село Буховци – бурен.

Пътищата на територията на Силистренска област са проходими при зимни условия. Затворени са направленията за Шумен и за Разград, по искане на съседните области. По пътя Силистра – Русе в района на Тутракан има навявания и временно участъкът също е затворен за почистване. Закъсала кола има между Алфатар и Дулово, изпратен е екип, който да съдейства. По пътищата на областта са пуснати 35 машини.

Пътят Русе – Силистра е затворен за всички моторни превозни средства поради снегопочистване, уточняват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Източник: bnr.bg/shumen

Снимка: АА

Сподели