„Ханъм Гьобеи”

12.03.2015 - 11:02

Рецепта за „Ханъм Гьобеи” /Коремче на ханъма/

 

Необходими продукти:

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. извара

1.5 ч.ч. брашно

1 ванилия

1 бакпулвер

30-35 лешника

 

За сиропа:

3 ч.ч. захар

3 ч.ч. вода

Приготовление:

Смесете продуктите и замесете меко тесто. Направете малки топчета от замесеното тесто и ги подредете върху намаслена тава. Сложете по едни лешник в средата на всяко топче. Печете във фурна при температура 200 C. Притиснете с пръсти лешниците надолу, понеже тестото бухва и лешниците се издигат нагоре. Пригответе сиропа и оставете да изстине. Залейте горещите сладки със студения сироп.

 

Сподели